News

Vlaardingen · Dinsdag 28 mei 2019 om 09:03

Laatste wijziging: Dinsdag 28 mei 2019 om 18:44

Zeer grote uitslaande brand

Aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen is dinsdagochtend een zeer grote uitslaande brand uitgebroken in een garagebedrijf.  De brandweer schaalde de brand binnen een minuut op naar 'grote brand'. Later werden de seinen 'zeer grote brand', GRIP1 en uiteindelijk zelfs GRIP2 gegeven. 

Gewonden
De brandweer kon niet voorkomen dat de brand over sloeg naar het hoofdgebouw. Een vrouw kon op tijd worden gered door een hoogwerker. Er zijn in totaal drie personen nagekeken door het ter plaatse gekomen personeel van de ambulancedienst en traumahelikopter. 

NL Alerts
De hulpdiensten verstuurde twee NL Alerts om mensen te waarschuwen voor de brand. De rook trok richting Hoogvliet waar mensen werden gewaarschuwd hun ramen en deuren te sluiten. De brandweer heeft meerdere meetploegen ingezet om te meten of er gevaarlijke stoffen vrij kwamen.

Bijstand
De brandweer Rotterdam-Rijnmond kreeg hulp vanuit de buurregio's Haaglanden en Zuid-Holland-Zuid. Er werden meerdere pelotons brandweer ingezet voor de brandbestrijding. Een aannemer is ter plaatse gekomen met een kraan om de muren die op instorten stonden af te breken. 

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand is nog weinig tot niets bekend. De brandweer en politie zullen een onderzoek gaan verrichten om te kijken of de oorzaak van de brand nog te achterhalen is. 

Doneeractie
Voor het getroffen truckerscafé 'The Pittstop' is ondertussen een doneeractie opgestart. De actie is hier te vinden.